Színes szombat

A  szombat igazán színes volt. Összművészeti nap kerekedett belőle, emiatt az érdeklődő emberek is különbözőek és sokfélék voltak. Ahogyan Németh László grafikus színházi plakátkiállítása is: színes és sokféle.

Ez volt a napindító program. A grafikus mesélt a művészi szabadságáról, az útról, amit bejárt ahhoz, hogy plakátjai a kiállított formában jelenjenek meg a színház oldalán is. Ugyanis elképzelései többször is ütköztek a rendezőkkel vagy más színházi alkotókkal. Talán ezeknek az összetűzéseknek köszönhető az, hogy kialakult a Németh László-i stílus. A kiállított plakátok mindegyikében felfedezhető az alkotó sajátos látása.

Ez a nap képzőművészeti része. A színházi vonal folytatódik a workshoppal, aminek az eredeti helyszíne a Moszkva kávézó volt, aztán idő közben átkerültek a Szigligeti Színház stúdiótermébe. A próbák késő este is folytatódtak, kis csoportokban, párokban dolgoztak az egyetemisták. A nagyváradi társulat Trónok arca casting című előadása, vagy inkább előadásterápiája került színre, ahol a néző színésszé vált, a színész nézővé. Az előadás alatt végig videóanyagot készítettek a játszókról, amit majd elküldenek az HBO-nak. Talán valakit legközelebb a Trónok harcában látunk viszont. Én ezt komolyan vettem.

A napot a Szigligeti Társulat zenekara zárta. A társulatban több volt a színész, mint a profi zenész, de a hangulat épp ettől vált különlegessé, a magyar alternatív slágereket összeölelkezve hallgathattuk. A show nem maradt el.

Következik az utolsó nap. A színisek HolnapUtán előadásának bemutatásával, Úrhatnám polgár-ral, lapbemutatóval, záróbulival.

 

Kovács Emese

Fotó: Ilyés Júlia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s