Én is voltam szöcske

Most Varga Zsuzsa mesél nekünk arról, hogy honnan kezdte és hova jutott.

12045682_988369181219970_7896065858581712651_o

 

Szöcsi voltam, bizony, méghozzá elég kitartó szöcsi.

Mit kaptam én a szöcsiségtől?

Első sorban értékelni minden apróságot. Meg, hogy minden feladat elvégzése fontos, bármilyen fölöslegesnek, vagy alantasnak tűnik. Azt, hogy minden cselekedeteddel örömet tudsz okozni, mosolyt tudsz csalni valaki arcára, és ez fontos, ha neked nem is, de annak a csöpp kis mosolygó manónak biztosan az. Megtanultam még egy olyat is, hogy az önkéntes tevékenység nem hiábavaló. Ha Te saját indíttatásból egy önmagadtól független személyért teszel valamit, az sosem időpazarlás. Illetve, nem utolsó sorban, hogy szeretned kell, amit csinálsz, másképp értelmét veszti, s ha Neked személyes célod is van vele, az csak addig működőképes, amíg megegyezik a Te ügyed – jelen esetben a szöcsiség – céljával.

S azóta?

Azóta a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségében munkálkodom, lassan egy éve, mint ügyvezető elnök. Idén nyáron érettségiztem, október óta pedig Nyíregyházán önkénteskedem a Köz-Pont Ifjúsági Egyesületnél, Európai Önkéntes Szolgálattal. Főként középiskolásokkal foglalkozom, leginkább képzéseken vagyok megfigyelő, vagy előadó, illetve játékvezető, emellett viszont nagyon színes az itt töltendő tevékenységem palettája.

Utódoknak meg az üzenet meg bölcsességek s miegymás pedig: használjátok ki az időtöket okosan! Úgy gondolom, hogy a színház sok olyan lehetőséget dob az öletekbe, amit kár volna elpazarolni. Éljétek meg, élvezzétek ki azt, hogy ott vagytok és szöcsik lehettek, mert ez az egyik olyan tevékenység a sok közül, amivel igazán megéri foglalkozni, egyik legnagyobb élmény a sulis évek alatt. Legyetek ügyesek, és hagyjátok, hogy magával repítsen az az önfeledt, pezsgő légkör, amit a Szigligeti adhat Nektek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s