Öt gondolat a Buborékokról!

12183915_887882147956369_1371817824958849463_o

Díszlet: A díszletünk egyszer a Solmay család háza, egyszer pedig Rábay Miklós és Solmay Szerafin háza. Előkelő bútorok vannak mindkét lakásban, amelyek a gazdagok életmódját, jólétét és kényelmét szimbolizálják.

Cselekmény: A Solmay család életviteléből lesz maga a bonyodalom. Solmay Ignác (ifj. Kovács Levente), a családfő igazán szereti feleségét, Szidóniát (Molnár Júlia) és mind az öt gyermekét, Bélát (Balogh Attila), Róbertet (Sebestyén Hunor), Szerafint (Tasnádi-Sáhy Noémi), Gizellát (Keresztes Ágnes) és Arankát (Nagy Timea), DE mivel Szidónia folyamatosan új ruhát szeretne meg kelméket, selymeket, gyémántokat és rovarmintás domborcsipkéket, ezért rengeteget költekezik. Arról ne is beszéljünk, hogy mindhárom leányának is ugyanúgy szeretné, ha gyönyörű színekben pompáznának a fényes partikon, ami megintcsak pénz, és Róbert kaszinózásai és fogadásai, illetve Béla politikai pályája is ugyancsak pénzbe kerülnek, s mind ezeket természetesen Ignácnak – vagy mondom úgy Nácinak – kell kifizetnie. A többi már csak hab a tortán!

 

Színészi játék: Vííííííígjáték. (pont így nevet mindenki az előadás alatt, ahogy kiolvassa a vígjáték szót, ahogy leírtam)

 

Kedvencem: Nagy kedvenceim a Bélás jelenetek. Amikor térdelni próbál, mint egy rabszolga, s nem tudja hogyan kell, illetve a beszélgetése édesapjával az örökségéről. Fenomenális! De szerintem ha valaki négyszer néz meg egy előadást, akkor nem csak néhány jelenet miatt teszi azt, nemde? 🙂

 

Amit kihagytam volna: Talán Szidónia kakadu-fejdíszét. 🙂

 

Kinguci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s