Öt gondolat A mi osztályunkról

11037362_781394985271753_6508643197577107032_o

Díszlet: Hmm. Ez kicsit nehéz, de elmagyarázom a legegyszerűbben. Képzeljünk egy óriási fekete falat – vagy mondom úgy kaput –, amely kinyílik, és lesz előttünk egy pódium. Nos, ez a pódium egy osztályterem, egy mozi, egy csatatér, emberek lakása, pajta, padlás, Amerika és sok-sok minden más is lesz.

Cselekmény: Az egésznek a magja néhány kedves, ügyes, szép és nagy álmokat megvalósítani kívánó diák, akik között vannak lengyelek és zsidók, és ők mind osztálytársak: Zygmunt, Rysiek, Rachelka, Jakob, Abram, Dora, Zocha, Menahem, Heniek és Vladek. Amikor ők osztálytársak lesznek, a II. Világháborúnak nyoma sincs, és boldogok. Ám egy idő után elkezdődik a baj. A lengyelek lenézik a zsidókat, a zsidók haragszanak a lengyelekre, a lengyelek ütik a zsidókat, a zsidók félnek és hoppá! Máris itt a háború és vele együtt a bonyodalom.

Színészi játék: Dráma. De még milyen dráma. Mindenki egyformán jól alakít.

Kedvencem: Erre azért nem szeretek válaszolni, mert valószínűleg egy vígjátékba mindenkinek van kedvenc része, például egy poén miatt. De egy drámában?! Egy kedvencem van viszont ebben is, hogy itt nincs olyan, hogy főszereplő. Itt mindannyian nyakig benne vannak mindenben. Együtt, de mégis külön. Ez róluk szól. Ez az Ő osztályuk.

Amit kihagytam volna: Ha azt mondom, hogy kihagytam volna a megerőszakolós és gyilkolós jeleneteket, nem lenne annyira megrázó, szóval nem hagytam volna ki semmit. 🙂

Kinguci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s