A szakmám és én 6.

Ezúttal Kacsó Bálintot faggattuk, aki 2012-től tagja a Nagyvárad Táncegyüttesnek, íme válaszai:

Hogyan lettél táncos?

4. osztályos voltam, amikor részt vettem az első táncpróbán. A társaság, a hangulat, a néptánc varázsa magával ragadott teljesen, így nem volt nehéz számomra elképzelni egy ilyen életformát tanulmányaim elvégzése után.

Mit jelent számodra a néptánc? Vagy maga a tánc fogalma?

Testem és lelkem fejlesztése. Olyan energiákat és életérzéseket szabadít fel bennem , mely nagyban elősegíti a jellemem erősségét.A tánc nélkül, úgy érzem kevesebb lennék. Az érzések mely hatalmába kerítenek tánc közben, leírhatatlanok.

Mit szóltak hozzá az otthoniak mikor bejelentetted hogy erre a pályára készülsz?

Igen, itt jön mikor elmondhatom, hogy nagyszerű szüleim vannak. A távolság és az anyagi költségek miatt egy kicsit megprobáltak “otthon tartani”, de miután rájöttek , hogy én ezt nagyon szeretném csinálni, teljes mértékben mellettem álltak. Ezért örökké hálás leszek.

Hogyan kerültél a Nagyvárad Táncegyütteshez?

Az egyetem elvégzése után lehetőségem nyílt, hogy itt dolgozhassam. Nem hezitáltam, megragadtam az alkalmat. Büszkén elmondhatom, hogy kiváló döntést hoztam.

Miért szereted/ nem szereted a Nagyvárad Táncegyüttest?

Az én, úgymond, “karrierem” az együttesnél 2012-ben kezdődött.A táncos múltamnak köszönhetően, már elég rég ismerem a tagokat. Ez a közös múlt nagyban segített abban, hogy könnyebben beilleszkedjek, könnyebben befogadott a táncegyüttes. Köszönhetően ennek, a közös hangnem nagyszerű hangulatot idéz elő: gördülékenyebbé és könnyebbé tesszük egymás munkáját így ezáltal a végeredmény szemmel láthatóan kitűnő minőségű.

(Vivi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s