Öt gondolat a Liliomfi-remixről

1501371_576314432446477_1360304246_oDíszlet: Jóformán ajtók, asztalok, székek, poharak, tányérok. Csak ami lényeges.

Cselekmény: Dr. Szilvay Tódor pálinkafőző keresztapának van egy(pár) gyámfia, Liliomfi, aki(k) színész(ek) lett(ek), s hozzá kell mennie a fogadott leány(ok)hoz, hogy a doktor hagyatéka rá maradjon. No, de a fiú(k) hűséget fogad(tak) a gyönyörű szép Mariská(k)nak és szökni akarnak. Ám Szilvay Tódor magával viszi a leány(oka)t Telegdre, ahová Liliomfi(k) követi(k) a Mulenruj Tileagd nevezetű fogadóba. S innen kezdődik a bonyodalom…

Színészi játék: Az előadás a „Színház az iskolában, iskola a színházban” nevezetű program keretén belül jött létre, amelyben diákok szerepelnek, s a mentor-színészek segítenek nekik felkészülni. Tetszenek a csípős beszólások, néha-néha egy-egy káromkodás, és mindenkinek a sajátossága, és ahogy azonosul a szerepével.

Kedvencem: Az Ady Endre Elméleti Líceumból, amikor Szellemfi és Liliomfi rappelnek. A Mihai Eminescu Gimnáziumból, amikor Kányainé és Gyuri „beszélgetnek” (isznak) és Gyuri költőiessége. A Szent László Római Katólikus Gimnáziumból pedig, amikor Erzsike van a kormánynál és úton vannak a jéghegy felé (mert a Titanicon játszódik) és a kedves pincér-barát Gyuri kedvesen megkérdezi a vendégektől, hogy: „Mennyi jeget kérnek hozzá?”

Amit kihagytam volna: 1-2 éneket, aminek szerintem nem volt értelme, de így volt tökéletes, ahogy volt.

 

(Kinguci)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s