A szakmám és én 3.

Csatlós Lóránt színművész 1998-tól bővítí a Szigligeti társulat csapatát, ezúttal őt kérdeztük:

1040851_486091308137697_2025149361_o

Hogyan lettél színész?

Tízedikes koromban megláttam a suliban (akkoriban még nem volt nyomtató és fénymásoló minden irodában) egy tenyérnyi, kézzel rajzolt és írt plakátot. Az iskolai színjátszócsoport elindítását hirdette. Valami furcsa izgalom kerített hatalmába.  Jelentkeztem a csoportba, és ott ragadtam. Olyannyira hogy már tizenegyedikes koromban konokul a színi főiskolára készültem, és semmilyen észérvvel nem lehetett erről az útról engem letéríteni.  Még akkor sem amikor az első felvételim kudarcba fulladt. A második próbálkozásom viszont már sikeres volt, és a nehézségek ellenére a mai napig meggyőződésem hogy jól döntöttem, és ha elölről kezdhetném, akkor ugyanezen az úton indulnék el.

 

Mit szóltak hozzá az otthoniak mikor bejelentetted hogy erre a pályára készülsz?

Eleinte elnézően mosolyogtak, 11-be jártam, volt még idő érettségiig hogy a hóbortos fiúgyermek megkomolyodjon, de mikor látták hogy egyre komolyabban készülök a művészi pályára, akkor volt pár kísérletük hogy lebeszéljenek. Szerencsére a szüleim nagy művészetkedvelő és kultúrafogyasztó emberek ezért végül is úgy döntöttek hogy maximálisan támogatják ezt a döntést

 

Milyen számodra az ideális színház?

Az ideális színház egyszerű, hiteles. Fontos hogy nézőként azonosulni tudjak valamelyik szereplővel.. Nem hiszek a receptre készült színházban. Csak a kísérletező és a folyton megújuló színházban hiszek. Szeretem az alternatív tereket, bár ez nem záloga egy jó előadásnak. A pillanat, ami ott és akkor születik meg, a spontaneitás, az őszinteség, a partnerek közötti szerves kommunikáció. Szakmai körökben ezeket már közhellyé koptattuk, de attól még érvényesek. Szeretem a szegény színházat, ahol a kreativitás helyettesíti a pénzt.

 

Zárásképpen megkérdezném miért szereted/ nem szereted a szigligetit?

Én remekül érzem magam ebben a társulatban. Egy nagyon rugalmas és haladó gondolkodású csapat, ha színpadi munkáról van szó. Ugyanakkor sok kollégámmal egész közeli baráti viszonyban is vagyok, ezért szeretek szünetekben nemdohányzó létemre a társalgóban tolongani, és rossz szóviccekkel fárasztom a társaságot.

One thought on “A szakmám és én 3.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s