Válaszd Szigligetit!

A nagyváradi színház névadója születésének 200. évfordulója alkalmából jubileumi évadot hirdetett, ennek legfontosabb eseménye a Szigligeti című előadás, amelynek bemutatójára várhatóan jövő év márciusában kerül sor.
Az előadás törzsanyagát a Szigligeti-szövegek, színműveinek részletei adják. A darab keretjátékának és dramaturgiájának kialakítója, valamint a köztes jelenetek írója Béres Attila, a rendező Selmeczi György. A produkció több célt tűz maga elé: emléket állítani Szigligetinek, felhívni a figyelmet egy nagyszabású magyar életműre, amely mélyen alulreprezentált korunk színházi világában; hatásos tablót vinni a közönség elé a 19. század magyar szellemtörténetének eseményeiről, szereplőiről, esztétikai és etikai eszmerendszeréről; végül korunk színházi formanyelvén nívós és egyben látványos, élvezetes produkciót létrehozni.
Az alkotók elképzelései szerint a címszereplőt alakító színész személyéről a közönség dönthet. Választási kampány veszi tehát kezdetét, amelynek végén az öt jelölt – Hunyadi István, ifj. Kovács Levente, Pál Hunor, Szotyori József, Varga Balázs – közül a legtöbb szavazatot gyűjtő színész alakítja majd Szigligetit. Szavazni november végéig a Szigligeti Társulat előadásai alakalmával (a szünetben, illetve az előadás előtt és után) lehet: a választójogukkal élni kívánók a helyszínen kitöltött szavazólap segítségével szavazhatnak az általuk legmegfelelőbbnek ítélt jelöltre. Szavazásra csak a bérlettel, illetve belépőjeggyel rendelkezők jogosultak. Éljen szavazati jogával, válassza Szigligetit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s